Φιλιω Λουβαρη

Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Το Φεστιβάλ Μήλου “μετράει” φέτος 26 χρόνια. Ανανεωμένο και με εξωστρέφεια επανέρχεται σε δύο αγαπημένους χώρους: Το Αρχαίο Θέατρο Μήλου και το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου “Γεώργιος Ηλιόπουλος”. Από τις 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ παραστάσεις θεάτρου, μουσικές παραστάσεις, stand up comedy, performance, συναυλίες. Να είστε όλοι εκεί. Γιατί “Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει” (Τάσος Λειβαδίτης).

Βιογραφικό Σημείωμα Φιλιώς Λούβαρη

Η Φιλιώ Λούβαρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελµατικής Σχολής Χορού “Μοριάνοβα – Τράστα” (Κρατικό δίπλωµα Καθηγήτριας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού), του Κρατικού Πανεπιστηµίου “Paris 8” του Παρισιού (Μεταπτυχιακό «Ιστορία, Αισθητική, Φιλοσοφία του Σύγχρονου Χορού”), της Ακαδηµίας Χορού “Isola Danza” της Μπιενάλλε της Βενετίας (Χορογραφία) και του Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης “Άκης Δαβής” (Ηθοποιός). Έχει επίσης σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της µουσικής στο “Εθνικό Ωδείο Αθηνών”.

Είναι εδώ και εικοσιτρία χρόνια performer σε παραστάσεις χορού και θεάτρου και έχει συνεργαστεί µε χορογράφους και σκηνοθέτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Δανία και την Αγγλία. Διδάσκει χορό τα τελευταία 15 χρόνια, θέατρο τα τελευταία 8 χρόνια και σκηνοθετεί από το 2008. Έχει τιµηθεί µε την Κρατική Υποτροφία του Ιδρύµατος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), την Κρατική Υποτροφία της Μπιενάλλε της Βενετίας και την Χορηγεία του Ιδρύµατος Πολιτισµού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ για να πραγµατοποιήσει µε ανάθεση της Ε.Φ.Α. την Έκθεση – Περφόρµανς “4 Μάη | Ν 36° 72’54’’ , Ε 24° 44’33’’ | May 4” στο Γερµανικό Καταφύγιο του Αδάµαντα, µε συνεπιµελήτρια την φωτογράφο Μάντη Λυκερίδου.

Το 2015 μετακόμισε στην Μήλο και ίδρυσε το “Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου”. Ένα χρόνο μετά, ίδρυσε την ομάδα Performance Project, ένα εργαστήριο Υποκριτικής και Performance για έφηβους και ενήλικες, με πολλές παραστάσεις και δράσεις – performances στην Μήλο. Εκτός από καλλιτεχνική διευθύντρια του 26ου Φεστιβάλ Δήμου Μήλου, η Φιλιώ Λούβαρη είναι υπεύθυνη συντονισμού και επικοινωνίας του Πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Μήλου.